10.- El Dret a la Informació i a l'Educació. Discriminació, maltractament i danys i perjudicis.-

 DReTS 

a la 
Ets i som Drets i Responsabilitats 
Ets i som el que mengem, el que fem, el que respectem i exercim els Drets Humans amb iniciatives i responsabilitats

El Dret a la Informació i a l'Educació. 

Discriminació, maltractament i danys i perjudicis.-

Segons la declaració dels Drets Humans article 26  l'educació és...

Article 26 

1. Tota persona té dret a l'educació. L'educació serà gratuïta, si més no, en la instrucció elemental i fonamental. La instrucció elemental serà obligatòria. L'ensenyament tècnic i professional es posarà a l'abast de tothom, i l'accés a l'ensenyament superior serà igual per a tots en funció dels mèrits respectius. 

2. L'educació tendirà al ple desenvolupament de la personalitat humana i a l'enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals; promourà la comprensió, la tolerància i l'amistat entre totes les nacions i grups ètnics o religiosos, i fomentarà les activitats de les Nacions Unides per al manteniment de la pau. 

3. El pare i la mare tenen dret preferent d'escollir la mena d'educació que serà donada als seus fills.

Info Drets Humans https://www.ohchr.org/en/udhr/documents/udhr_translations/cln.pdf

També és important educar en els Drets Humans i en totes les edats. En especial als menors d'edat i ajudar als seus pares i/o mares en la seva tasca educativa.

Més info:

https://aheadedu.org/wp-content/uploads/2015/09/petit-compass_2-1_educacio-drets-humans.pdf

http://www.amnistiacatalunya.org/edu/cat/clic/clic-cites.html

Tothom té dret a estar informat per a poder decidir i per tant el dret a conrear els Drets i les Responsabilitats personals en les seves vides com col·lectives i en societat. El valor familiar és molt important.

Posar barreres a la lliure circulació de la informació i a les propostes solidàries econòmicament gratuïtes i amb finalitat d'ajudar i aprendre a saber com ho podem millorar, és una falta molt greu, una greu discriminació arbitrària i una falta a la dignitat de la ciutadania de les persones que tenen el dret a noves ocasions i a noves oportunitats per a lluitar en el dia a dia per la salut, per l'èxit de tota classe, sobre to l'èxit escolar i els ajuts que es poden tenir, per la protecció de la natura a favor de la transició ecològica integral segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i així també crear oportunitats per a construir la Pau en la ment de les Persones com ens crida la UNESCO..

A més frenar la informació és també maltractament i complicitat i això a més pot esdevenir danys i perjudicis en segones i tercers persones. Ja que si ho hagués sabut haria... o hauria evitat... o hauria pogut aprofitar el recurs.

Per tant la Causa Solidària Internacional Sense Fronteres Cooppel per la Pau sensibilitza, anima i consciencia en el valor dels nostres "Pregons Digitals Mensuals" que podem enviar per via de correu electrònica a Ajuntaments, administracions públiques, escoles i instituts, com per altres mitjans en els xats i grups de les xarxes socials Facebook, Instagram, Twitter, etc, Telegram o What's.

Nosaltres també amb el nostre codi ètic i el compromís de confidencialitat garantim el valor de les nostres intencions a favor dels Drets Humans, de la Solidaritat, de l'Amistat i de la Cooperació pel Record i per la Pau  (Cooppel).

El nostre codi ètic, deontològic i de garantia

https://dinament.blogspot.com/2021/02/22-codi-etic-i-deontologic-suport.html

El respecte a la difusió dels nostres Pregons Digitals Mensuals forma part dins de la nostra Oficina Virtual dels Drets Humans i del nostre Observatori OASIS, observatori, anàlisi i del saber interpretar situacions del comportament en el món analògic  (carrers i espais físics) i en les xarxes socials.

619 79 39 69
Les 24 hores.  info@cooppel.org 


Comentaris