15.- Observatori i conflictes.- El que arribem a observar, analitzar, aprendre i saber interpretar situacions (OaSIS).-

Tesi en l'estudi d'estratègies servei, investigació-acció solidàries Causa Cooppel per la Pau.-
En aquest article s'explica la interpretació de les situacions sobre fets reals, problemes i conflictes que generen dolor i sofriment a persones que són víctimes, provocades  per persones perseguidores sense mencionar de forma expressa quines persones són i quines entitats.



Observatori de les Xarxes Socials Internacionals Digitals de Catalunya, Adorra i Balears del Comportament Analògic i Digital de les Persones. 

Observatori OXSIDCAB del CAiDP          """OaSIS)))...

El que arribem a observar, analitzar, aprendre i saber interpretar situacions (OaSIS) a la fi d'aprendre a aprendre a prevenir riscos i en la seguretat en els valors.-


Raons associacionistes de 20 associacions, iniciatives, institucions  i entitats
Xarxes Socials Digitals: What's, Telegram, Twitter, Facebook, Instagram
Espais analògics de Tarragona ciutat i el Priorat


1.- En el món digital i analògic, en estudi.-
Les persones.-
Les relacions.-
Les entitats.-
Els recursos.-

2.- En el món digital.-
A.- OaSIS. Observatori i anàlisi dels aprenentatges.- 
2.1.- Identificació de la natura de les relacions i de es relacions tòxiques i de mal rotllos.- 
La presència en la comunicació digital positiva dels rituals com passatemps en la recerca del reconeixement i de carícies afectives i emocional i en els casos puntuals negatius de jocs psicològics i de jocs de poder (tenir pressa, afany per càrrecs i títols de poder..., persecució justificada per la supervivències ideològica sense valors: expressions d'odi, vexacions, coaccions, assetjament, bullying, mobbing, maltractament i violència domèstica i de gènere.
Comunicar-ho si són menors d'edat als seus pares, si són entitats a les persones responsables de les mateixes, a la fi de generar estratègies per a negociació i resolució de conflictes com també la millora de la comunicació de cara a ser més positiva, saludable i afectiva.

2.2.- Identificar produccions que poden suposar ser delictives i comunicar-ho a les autoritats o als serveis de seguretat.

2.3.- Atendre consultes per What's amb garantia de confidencialitat. Atenció a la Víctima. Generalment són persones vulnerables, malaltes o pobres.

3.- En el món analògic, en l'espai físic, ara en la crisi degut a la pandèmia. Les bombolles microsocials.-
Ciutat de Tarragona i el Priorat.

B.- Anàlisi dels aprenentatges, interpretació de les situacions i la intervenció estratègica relacional.-
La intervenció estratègica va orientada a conscienciar i a intervenir a les persones dins del sistema relacional, analitzar els missatges i els seus efectes en les influències i en els canvis d'actituds, així també com guanyar temps, reduir les accions coactives diverses, de buscar una situació de conversa i de precisar acords de valors, normes (Estatuts, Reglament Intern) o simplement tallar les relacions de forma temporal o sine die pel bé de la salut de la víctima.
Tenim l'estudi de casos com l'assetjament a els malalts (VC), les mostres d'odi a noms propis (KbC), el descart protagonista i sensacionalista veïnal (PMD).





L'ús de les estratègies de les "veus" what's, garantia de la llibertat d'expressió i de l'expressió dolosa de les emocions que les víctimes pateixen davant els plantejaments persecutoris ideològics o mentals d'obsessió convulsiva de persones perseguidores.- Anàlisi dels seus efectes en el sistema relacional d'influència. 


Comentaris