16.- SoS SoM DReTS .- MOTIUS JUSTOS PER A LA LLUITA CAUSA COOPPEL PER LA PAU. Observatori dels Drets més importants pels quals cal seguir lluitant en construir la pau en la ment de les persones.-

  Causa ISF Cooppel per la Pau

Investigació Ètica en Drets Humans (I.E.D.H.)

Agència Virtual i Voluntària sobre Drets Humans i de la Natura

Observatori Ètic dels Drets Humans més importants pels quals cal seguir lluitant amb consciència i amb sensibilització de la justícia col·lectiva per a què es respectin en els municipis de Catalunya i en les parròquies d'Andorra.-

SoS DReTS         SoM DReTS

SoS SoM Drets, tota cultura és valor pels drets que viu. És important està en alerta dels motius justos (SoS SoM DReTS) per a fer la societat més justa. Cal protegir, permetre i promocionar.

Relació de motius justos que no estan en punt de mira i que calen ser respectats:

A.- Molt fàcils si hi ha bona actitud.-

1.- Els plenaris municipals.- Als municipis quan es celebri un plenari de la corporació cal anunciar-ho a la cartellera pública i en els pregons en veu alta i digitals. El dret a presentar mocions sobre iniciatives i projectes d'interès general, social, cultural i/o educatiu de cost econòmic reduït amb desenvolupament alt en la implicació ciutadana.

2.- Respecte local entre executiu i judicial.- Cal limitar, conversar i respectar les competències de les  polítiques de les judicials a nivell local. Això també vol dir queel diàleg i la cooperació entre elles de forma puntual i periòdica  pot ser molt productiva

3.- Protecció de la difusió digital de les iniciatives solidàries.- Identificada un projecte o una iniciativa solidària s'hauria de facilitar la seva difusió per pregons municipals o agendes locals de forma gratuïta ja que ofereixen atencions altruistes. I facilitar-los espais públics de les administracions públiques per a dur actes presencials.

4.- El respecte a la dignitat, a la imatge i a l'honor de totes les persones en la plena llibertat de consciència i en la plena responsabilitat.

5.- Es important aprendre la comunicació positiva presencial i digital  per mitjans digitals i participar en les xarxes socials. No saber ens condiciona les relacions i la seva qualitat.

6.- Permetre projectes solidaris amb responsabilitat i donar suport per a la seva difusió general sense cap cost econòmic.

7.- Protegir iniciatives Cooppel per la Pau com xerrades i col·loquis.

8.- Trobada local Cooppel.-



B.- Més difícils si es prenen decisions fermes i són de baix cost.-

1.- Les peticions per escrit cal contestar-les per escrit en l'administració local i en les administracions públiques. La resposta per silenci no és democràtica ni justa.
.
2.- Els danys i perjudicis es tenen que reclamar ni que sigui per a conciliar-se, arribar a reconèixer errors i comprometre's a corregir-los, això és educatiu. Causar-los i no fer-ho, es reforça el victimisme i la irresponsabilitat llastimosa de la part actora.
.
3.- Cal evitar el finançament de festes adreçades a joves pel consum de begudes alcohòliques, no és ni ètic, ni saludable ni sostenible. Cal recercar altres fórmules amb un consum responsable i de menys risc per a la salut pública de la joventut.
.
4.- Les associacions completament de voluntariat sense personal assalariat també tenim el dret a l'atenció que ens mereixem i  som factor col·laboratiu de creixement econòmic, social i cultural i podem ser nius de cultiu i de suport motivacional, d'aprenentatge i societats de sabers de projectes d'emprenedoria laboral.
5.- Potenciar a nivell local comissions o grups promotors de la Igualtat de Gènere.
6.- Drets humans i de la natura. Protegir els animals no domèstics per exemple els insecticides naturals com les orenetes, els ratpenats i els llangardaixos. Les abelles com agents naturals en la florescència de les plantes. Com també els domèstics com gats i gossos les persones responsables, propietàries o que els tenen a la seva cura han de complir la normativa d'higiene i de sostenibilitat sense generar problemes a l'interès públic. Calen estar censats (identificació) a nivell local i fer seguiment de la seva cura.
7.- Promoure experiències Cooppel en biblioteques i museus com en associacions facilita la creativitat, la comunicació i el sentit comú de la cooperació.
8.- Dia Local o Comarcal Cooppel com el Dia Local Cooppel de Tarragona que es celebra des de 2012, el 12 de desembre, amb la participació d'autoritats municipals, universitàries i associatives.-
9.- Lluitem per un planeta sostenible i contra l'obsolescència programada de productes industrials com de les decisions humanes vitals.



C.- Alta dificultat.- Cal implicació de moltes persones, calen canvis legals i inversió econòmica i material.

1.- Drets Humans a la via pública.- Les persones tenim dret a la seguretat viària i demostrats els accidents succeïts, els patinets i les bicicletes haurien d'anar per la calçada i tenir un assegurança com també un carnet de conduir que garanteixi saber les normes de circulació bàsiques.

2.- Drets Humans i d'Auxili.- Les persones tenim dret a l'auxili, en cas de necessitat extrema l´ús del WC és un acte d'auxili reglamentat. Haurien d'haver WC públics i/o accessibles per a persones diagnosticades i de més probabilitat de necessitat d'auxili.

3.- Cal limitar i respectar les competències polítiques de les judicials a nivell de l'Estat. Per governar s'han de prendre decisions polítiques amb criteris de Drets Humans i suport judicial, al contrari genera inseguretat, confusió i indefensió de les persones pobres, vulnerables o de baix poder adquesitiu.

4.- Cal protecció per a l'interès públic.- La Causa Cooppel per la pau que proposa la creació de clubs locals i federacions locals, comarcals, nacionals i internacionals, mereix estar informat, conèixer els beneficis de la pràctica Cooppel, els seus efectes mentals i el seu impacte en l'entorn proper i accessible de les persones.

5.- Dia Català, Nacional, Europeu i Internacional de la pedagogia i del Cooppel per la Pau.


Campanya ecològica "reciclem les piles" 2015 
Tarragona Rambla Nova Festes de santa Tecla. Setembre 2015


Comentaris