23.- MITES, MÀGIA I TABÚS.- Mites, tabús i mentires de la nostra civilització que es tenen com a veritats indiscutibles.-

EN CONSTRUCCIÓ

 Les persones des de que tenim la parla anem explicant la vida des dels nostres propis  relats, discursos i comentaris mítics, tabús o màgics  (Veure Keran Egan)

Mites, tabús i mentires de la nostra civilització que es tenen com a veritats indiscutibles i són una fal·làcia, generant barreres a les iniciatives per la Causa Cooppel per la Pau.-

Malgrat el progrés, l'augment del temps d'oci de les persones i del consum de la nostra societat occidental estem envoltats, educats i adoctrinats per mites, mentires, de ficció, de fingiment, simulació, aparença o farsa.

El Papa Francesc parla d'hipocresia dins de la mateixa fins i tot de l'església catòlica. 

https://www.vaticannews.va/es/papa/news/2021-08/papa-francisco-catequesis-25-agosto-2021-carta-pablo-galatas.html

Això no ens ha d'espantar ni tenir vergonya sinó d'afrontar-lo des de la coherència, de l'autenticitat, de la lleialtat als principis i valors del sentit de la vida i de la fe, així com de la voluntat de competència i de l'eficàcia en l'atenció a les persones.


Aquí tractarem els mites i tabús que ens trobem de forma més directe en impulsar la Causa Cooppel per la Pau.

Primer què és un mite? Els mites grecs 

https://es.slideshare.net/Eulalia_Salazar/el-naixement-de-la-filosofia

Què és un tabú?

Del mite en podem parlar però no qüestionar i del tabú no es pot ni parlar sols complir les normes o costums. És un impuls irracional prohibit per a protegir.

Els mites i els tabús són per tema cultural però són mentires quan una tercera persona té negoci i beneficis com a profit dels mateixos.

Incloent a nivell general que sobre molts aspectes de les persones hi han molts mites i encara tenim molts tabús, per a la lluita del dia a dia.











Comentaris