30.- BANCA HUMANITÀRIA I BORSA SOLIDÀRIA Relacional Cooppel DiT'S: El proper mes de novembre es posarà en marxa la primera banca de persones i entitats disponibles, de recursos i oferta de tasques solidàries a Tarragona.-

Sistèmic Relacional  de Solidaritat Cooppel 

Més que voler ajudar és que ajudant-nos ens ajudem a nosaltres mateixos i a més podem ajudar a altres a ser més persones.  


Oferta DiT'S


LES PERSONES DISPONIBLES

DONACIÓ i TRANSACCIÓ SOLIDÀRIA (DiT'S)

BANCA HUMANITÀRIA  

         Qui està disponible?

Persones disponibles Solidàries

BORSA SOLIDÀRIA 

En què s'està disponible?

En compartir i donar els dons i els talents en cada ocasió i en totes les oportunitats

Sistèmic Relacional Solidaritat Cooppel DiT'S

"""DiT Solidàries)))...

Banca i Borsa de persones amb els seus "dons" i els seus "talents" en les relacions de tasques solidàries.

La Banca Cooppel DiT'S consta de dues funcions organitzatives:

- Agència Cooppel DiT'S: 

Agència d'aproximació i contacte amb persones que tenen dons i talents disponibles per a acollir-les i acompanyar-les en processos de participació solidària. També s'encarrega de la formació, de l'aprenentatge i de la pràctica d'entrenament lúdic de competències bàsiques solidàries.

- Observatori Cooppel DiT'S

Observatori Departament de persones Disponibles d'investigació-acció de Tasques Solidàries (DiT'S). Totes les persones som disponibles, investigadores-acció en Talents i Tasques Solidàries. Persones voluntàries que es dediquen a compartir en l'estudi, a la gestió, a l'observació, identificació de dades, anàlisi, interpretació, intervenció i el record


EN MARXA EL PROJECTE COOPPEL DiT'S:

El proper mes de novembre es posarà en marxa la primera banca i borsa d'ofertes de persones i entitats disponibles, de recursos i oferta de tasques solidàries.

Es tracta de promoure les relacions solidàries entre les persones de forma que es generen situacions en que puntualment una persona dona (D) i l'altra rep per a desenvolupar el seu talent (T), mirant de correspondre dins del marc de l'amistat veïnal.

 

El dit indica direcció (índex), compromís (anular), control (dit gros), tast (dit cor o llèpol) etc.  La mà és el símbol de la comunitat compromesa.

Els dits humans[modifica]

Els dits humans són cinc per cada mà i peu. Col·loquialment els dits de la mà reben un nom diferent per a distingir-los, començant pel més radial fins al més cubital, són els següents:

  • Polze (o dit gros), indispensable per a la prensió.
  • Dit índex (o dit apuntador, o assenyalador, o mestre, o saludador).
  • Dit mitger (o dit del cor, o del mig, o llarg, o llépol), el més llarg.
  • Dit anular (o de l'anell).
  • Dit auricular (o dit gorrí, o menut, o menovell –o menuell–, o petit, o xic, o garranxet, o corronxet).

Fer DiT'S. És la trobada interpersonal entre dons i talents solidaris. Entre iguals en dret i la dignitat en la relació d'equitat i de justícia. Fer DiT'S té codi ètic

Es diferencia del banc del temps, ja que les tasques solidàries és millor valorar-les per si (ocasió, donació del do, talent a desenvolupar cap a més autonomia) en lloc per la mètrica del temps. La mètrica centrada en el temps solament és injusta, crea desigualtat i no és equitativa.

La metodologia és:
1.- Incloure's en un grup What's Cooppel DiT'S. A nivell intern elaborar una llista de persones disponibles i el seu contacte consentit.

2.- Cada persona s'elabora una targeta DiT'S com a persona disponible.
Una targeta que té per un costat la disponibilitat amb dons i per l'altra el que li agradaria rebre o ser motivat per desenvolupar el propi talent i el de l'altra. I s'anota les actuacions o atencions DiT's fetes.

3.- Aparellament DiT'S. 
Les persones s'agrupen entre dos com a mínim, parella DiT'S o grup DiT'S si són més de dues persones. L'aparellament o agrupament pot ser presencial o telemàtic.

4.- Compromís solidari d'atenció.-
Les persones aparellades o agrupades expressen els seus interessos, les seves capacitats i les seves necessitats i acorden tasques i ajuts solidaris. Amb algoritmes A, B i C.-

5.- Trobades Cooppel d'àgores o de fòrums on s'intercanvien experiències, vivències, testimonis, anècdotes, etc. per a celebrar (festa) i animar a potenciar, permetre i protegir la iniciativa DiT'S.

Economia solidària. És important valorar els mòbils i el cost de l'ajut o tasca solidària com la distància que hi ha, el moment del dia, l'ocupació sigui de temps personal, familiar o domèstic, veïnal o cívic, voluntariat o laboral-professional, l'espai, el temps i el pes decisori.
També cal considerar que una cosa és l'ajuda solidària que és voluntària i l'altra són els primers auxilis que estem obligats regulats pel Dret Civil i Penal.

L'Agència Cooppel DiT'S organitza dins d'un marc concret associatiu, federatiu, territorial, etc a les persones disponibles que són totes, promou els contactes, fa els llistats de disponibilitats, capacitats, interessos i de necessitats. Tothom pot aprendre dons i talents per ajudar i rebre afecte i estima, a més de coincidir amb altres persones que et poden ajudar.
Observatori (Departament) Cooppel DiT'S fa la gestió del registre de dades per a conèixer la zona de confort i les necessitats, interessos i capacitats de la ciutadania, amb confidencialitat de les dades personals i el respecte a la intimitat.

El pes decisori equitatiu és clau en la donació i transacció solidària. El pes decisori equitatiu és un producte entre la importància i la prioritat. La persona donant cal estar ajustada amb els criteris d'importància i de prioritat de la persona que rep en principi l'atenció.

Comentaris