46.- LA LLUITA FERMA. TESI X HORES. La dura lluita amb alegries i amb penes del dia a dia per la Causa Cooppel per la Pau.-

 És una qüestió de principis ètics o de trobar-te amb persones que no en tenen.



Avui dia 30 de desembre he entrevistat a dues persones i m'han donat la seva "Veu".

Mn. doctor Jordi Castellet de Vic i na Maria Dolors Pàmies de Cornudella i una persona anònima que vol que al poble de Cornudella hagi més convivència i concòrdia.

Són "Veus" a favor dels Drets Humas i de la Natura.

Lamentable trobar-te amb persones que tenen el silenci per resposta o fer-te el buit, quan per la meva part em passo moltes hores a la setmana exercint el voluntariat social escoltant a les persones per raons de:

1.- Drets Humans i de la Natura, sobre situacions de víctima, queixes o consultes davant dubtes sobre Drets i procediments a Tarragona ciutat i al Priorat. Atenció telefònica, what's i presencial. Una hora diària. 7 hores setmanals.

2.- Per PriOreM PrioRaT, recopilo "Veus" per als programes mensuals. Unes 4 hores mensuals.

3.- Per raons de tenir dol per una pèrdua, una sessió setmanal. Sempre que faci falta. Unes dues hores setmanals.

4.- Conversant per ajudar a aprendre el català oral a persones que volen aprendre o volen superar les proves A, B i C. Dues sessions setmanals en període lectiu. Total entre dos a tres hores setmanals.

5.- Famílies, pares i mares i els seus fills i filles sobre com millorar amb el sistema Cooppel l'aprendre a aprendre sempre. Quatre sessions setmanals i una sessió a les aules ESO a la setmana. Total unes 9 hores setmanals.

6.- Elaborar entrades de blogs, gestió de grups en what's i Facebook, de guions per a programes de ràdio i per a contes, a narracions, a ponències, a conferències o per a xerrades col·loqui. Unes dues hores diàries, 14 hores setmanals

7.- Elaborar informes de la tesi (assaig), notes útils i de camp sobre els 7 jocs Cooppel comercials (marques i patents) en les aplicacions de la pràctica reflexiva Cooppel i altres escrits amb altres estils literaris. Total setmanal: 14 hores.

Un problema com molts escriptors a l'hora d'explicar casos, anècdotes, situacions o resultats. S'haurà de buscar pseudònims per no entrar en el camp personal, però davant de situacions injustes s'hauria de dir la veritat. Ho tenim en consulta jurídica, davant el fet de dir la veritat i la llibertat d'expressió.

Un total de 7+ 1+ 2+ 3+ 9+ 14+ 14 = 50 hores setmanals.

I no passa res. 

Porto 40 anys de professor i 30 anys de forma complementària en mediació professional i ara en la jubilació penso seguir fins que la salut a nivell personal i la de la família aguanti fins al final. Seguiré en l'escolta activa i apostant per la Causa Cooppel per la Pau.

Els principis educatius d'escoltar activament a l'altra són valors universals però hi ha molta mancança en el món social. 

Ara són els tributs negatius afegits que s'han de pagar del veritable, coherent, autèntic, lleial i competent activisme pels Drets Humans i per la Pau.

De tant és bo mirar-se al mirall i mirar persones referents, les quals t'animen pel que han fet de bé i de positiu en la seva vida, malgrat hagin passat molts moments crítics i s'hagin trobat amb adversaris i enemics.

https://www.rtve.es/television/20211226/mor-desmond-tutu-90-anys/2244104.shtml

https://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2076985-mor-desmond-tutu-icona-de-la-lluita-contra-l-apartheid.html


Comentaris