67.- EL CODI ÈTIC ASSOCIACIONISTA. Causa Internacional Cooppel per la Pau proposa un codi ètic al món associacionista.-

 CAUSA INTERNACIONAL COOPPEL  PER LA PAU

PROPOSA UN CODI ÈTIC PER A L'ASSOCIACIONISME DE SUMAR A FAVOR DE CAUSES SOLIDÀRIES I DELS  DRETS HUMANS 

I així evitar problemes i conflictes innecessaris

El Codi ètic consisteix en:

1.- Tota persona té dret a crear iniciatives solidàries, a crear associacions i a fomentar el seu projecte per a sumar amb altres persones i associacions. Així també tota persona que es vol associar a una entitat té el dret a una resposta justa.

2.- Tota persona té la responsabilitat de respectar la situació veïnal, cultural i social del seu context, territori o àmbit de les associacions i de les persones amb iniciatives en marxa per a plantejar iniciatives noves.

3.- Quan una persona amb iniciatives solidàries sobre un projecte cal que informi a altres pel seu àmbit o espai territorial, en associacions que poden sumar pel mateix àmbit o espai territorial, 

Aquesta persona ha de recollir les persones i entitats que és sumen i pot ser representant en sumar a totes per la causa, amb un acord consensuat .

4.- No és ètic molestar associats i associades d'una altra associació veïnal, autoproclamar-se propietari de la representació única d'espais comuns sense considerar altres iniciatives locals que també hi tenen dret.

5.- No és ètic invadir territoris veïnals per a fer prosetisme veïnal que provoquen malestar i al final els comerços es desconnecten del món veinal quan es pressiona, es fa vexacions o altres formes incorrectes de captacio de socis.

6.- Davant l'interès general d'entrar en plataformes sumatives cal que es respectin els drets i el codi ètic associacionista de la ciutat de Tarragona


Comentaris