96.- Principi que cal aprendre a aprendre sempre a construir la pau en la ment de les persones.-

 El principi bàsic de la "Causa Oferta Internacional Sense Fronteres Cooppel per la Pau" en el compromís que cal aprendre a aprendre sempre a construir la pau en la ment de les persones.-

El que es tracta és com?

Totes les tribus, cultures, civilitzacions i comunitats de la història com del present  vetllen per la seva supervivència i genera pràctiques culturals, socials i festives a favor de fomentar i premiar les competències bàsiques que  per a ella li suposa la supervivència, la qualitat de vida i el benestar de tots.

La Investigació Ètica dels Drets Humans (I.E.D.H.) en atenció a les persones ens ajuda a descobrir que hi ha una relació de sentit comú, ètica, econòmica, estètica entre l'ètica pràctica de la comunitat i el Producte Interior Brut (P.I.B.) de la mateixa comunitat.

Si la comunitat és ètica s'estalvia moltes despeses econòmiques, de feina i de temps que cal revertir en la mateixa comunitat com a premi i també com a principi ètic de l'actitud de els persones davant el sentit de els seves vides.

Aprenem a menjar i ens ensenyen com funciona l'aparell digestiu però no aprenem com funciona la ment per aprendre a aprendre sempre a construir la pau mental, social i cultural.

Hem passat d'una civilització occidental europea i nord americana de treure benefici de l'imperialisme, dels jocs de poder del més fort i del negoci de els guerres a una societat pacifista i igualitarista dins de les greus limitacions, de les corrupcions i de la manipulació .


Josep-Maria Ferran i Torrent, investiga la ètica i des de la neurociència els Drets Humans i de cara als Drets Humans i de la Natura, per a superar el repte dels ODS 2030

Comentaris