123.- T'ESCOLTEM . Com una agència AEIOU dels Drets Humans Segle XXI.-

 


Agència AEIOU dels Drets Humans Segle XXI.- 

Agència de voluntariat social sobre l'Assessorament Ètic en l'Atenció, Escolta Activa i Observatori Universal dels aprenentatges en el creixement personal, familiar, grupal, associatiu, etc. dels Drets Humans en el comportament de les persones.

https://www.ohchr.org/sites/default/files/UDHR/Documents/UDHR_Translations/cln.pdf

Cal una revisió dels DH ja que hi han DH emergents, van ser redactats en el 1948 i ara ja estem en el primer quart del segle XXI. Tenen ja 75 anys.

https://www.idhc.org/arxius/recerca/DUDHE.pdf

Què és una agència de voluntariat social?

És un grup de persones voluntàries socials amb atenció pública a les persones que té per finalitat orientar-les sobre iniciatives i projectes solidaris que implica a la seva pròpia implicació voluntària per aconseguir la maduresa humana i l'empoderament en la vida

Quines funcions té l'agència Cooppel Drets Ètics Humans (CEDH)?   

Es tracta de conscienciar i sensibilitzar des de la cooperació pel sentit comú solidari sobre problemes, qüestions, conflictes o dificultats davant iniciatives solidàries des de la investigació acció per afavorir el creixement ètic sobre els Drets Humans.

L'agència és un lloc on s'escolta, s'informa i s'orienta cap a la transformació personal i social en el creixement ètic i moral segons L. Kohlberg, basat en la psicologia de Piaget.

Per mitjà de la conversa i a partir de dilemes tot recollint informació de forma empoderada podem prendre decisions adequades, coherents, autèntiques, justes i sostenibles i el més econòmiques possible amb el màxim rendiment.

Hi han moltes iniciatives associatives i universitàries sobre ètica, drets humans,.... el que es tracta és què els drets humans han de ser un estímul per al màxim desenvolupament personal i social i no una excusa per a parasitar o crear problemes que es poden evitar. Hi han víctimes en els Drets Humans a tot arreu i això suposa donar l'oportunitat de tenir suport motivacional i una opinió més sobre la vida de cada dia de les persones.

Ens apropem, contactem, acollim i acompanyem en l'empoderament personal i col·lectiu a les víctimes així també reflexionem sobre les possibilitats de promoure, protegir i permetre les iniciatives solidàries i ajudem en els tràmits de petició, reclamació, de queixes o de greuges davant les administracions, les xarxes socials i l'opinió pública.

Cooppel Drets Ètics Humans (CDEH) està oberta, és pública i anima en l'ètica o comportament basat en valors sobre els Drets Humans en iniciatives solidàries o en situacions personals que qüestionin els Drets Humans Emergents.

Els Drets Humans sobreviuen des de la responsabilitat i per a demanar responsabilitats. Així podem creixer cap a la maduresa sense caure en tiranies, narcisismes i egoïsmes.


CONTACTE

Pots escriure o deixar una veu les 24 hores al what's número 619 79 39 69 i et contestem el més aviat possible. També pots trucar i deixar al contestador automàtic. 

Si tothom tenim clars els nostres Drets i les nostres responsabilitats farem el món millor i la vida amb més qualitat

DRETS HUMANS, MEDIACIÓ I COMUNICACIÓ

Formem part de les 12 juntes directives de:

- Ateneu de Tarragona.

- CERADAI. Causa Cooppel per la Pau. Drets Humans.

- Federació Veïnal Segle XXI de Tarragona.

- AAVV Verge del Carme de Tarragona

- Federació Catalana de Voluntariat Social

- Programa Cooppel Institut Antoni de Martí i Franquès i entorn educatiu de Tarragona.

- Priorem Priorat, programa mensual col·laborador de ràdio Falset.

- Centre d'estudis del Priorat (CeP).

- Societat Catalana de Pedagogia (IEC) Barcelona

- AESPAT: Asociación Española de Análisis Transaccional. Madrid.

- C@LCs. Vida Creixent.

- Entre altres associacions locals.


Altres fonts i més informació sobre Drets Humans.-

https://www.idhc.org/ca/temes/drets-humans-emergents

https://eapc.gencat.cat/web/.content/home/biblioteca/fons-coleccions/docs_eapc/suport_govern/2023/06-seminari-drets-humans-4a-sessio/La-revolucio-dels-drets-humans-emergents-DavidBondia.pdf

https://observatoridesc.org/sites/default/files/publicacio_2.pdf

https://exteriors.gencat.cat/ca/ambits-dactuacio/pau-drets-humans/index.html

Comentaris