128.- Tarragona, Cabacés, la Palma d'Ebre. CONVERSEM. Estratègies servei per Neuro+Re+ Aprendre

 La NeuroDecisiologia, la TransMediació Social i les Transnarratives en la pràctica de les converses positives.

Com dur a terme la tasca "conversacional" entre iguals?

Tarragona, dimecres dia 17 d'abril, en voluntariat per la llengua visitem Tarragona Impulsa i entrevistem al director de Més Diari. I visitem el taller de puntaires del barri AAVV Verge del Carme.



Tarragona, dijous dia 18 d'abril, Palau de Congressos.

Salutació a n'Antoni Martorell, president de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona (CPUT)


Presentació de programes, projectes i experiències sobre habitatge social


Tres taules rodones amb exposició de projectes  i  torn de preguntes
Al final agrupaments de set persones on ens donem a conèixer, i entrem en la dinàmica d'equips cercant respostes a dues preguntes: com està la situació actual i què necessitem i podem fer per a una millor atenció efectiva a la ciutadania.
Ho fem amb l'ús de pòssits. 


Cabacés, divendres 19,30 a la Societat, entrevista per al nostre programa mensual col·laborador de ràdio Falset "Priorem Priorat" a en Paul Ponce, malabarista interacional i testimoni solidari. Espectacle amb la seva família: muller i cinc fills

La Palma d'Ebre, dissabte dia 20 d'abril, primer a la Bisbal de Falset, després a la Palma d'Ebre entrevistes amb la ciutadania sobre la sequera i la identificació del poble desaparegut dels Gorraptes a vilatanes i caçadors del poble.







Conclusions:
Inspirats en la conversa espiritual: primer escoltar, segon discernir el que hem escoltat i expressar-ho i tercer donar gràcies.
Des de les modalitats de conversa contacte, conversa amistat, conversa ajuda mútua amb invitació a la conversa radiofònica i finalment la pluja de propostes amb apertura a acords conjunts.
Per a debatre les dinàmiques de grups, l´ús de pòsits i les conclusions són estratègies servei que són oportunitats per a la consciencia i la sensibilitat del Neuro-Re-Aprendre (NRA) en temes d'interès general, públic i social. A favor de construir la Pau en les nostres ments.

Observar el neuroaprendre propi i dels demés  i l'oportunitat de reaprendre en cada moment i lloc és clau en la intel·ligència solidària i en la investigació-acció servei (SiS).
Totes les persones estem invitades a construir la pau en petits fets mentals: (fotografies, ràdios o veus, videos muts i vídeos sonors, amb les seves combinacions emntals. Som conscients que la pau és més que la meta, ja és la disposició mental i els processos mentals de la presa de decisions.
La pau no és la meta, ja és el camí (Gandhi)
La pau és la motivació a la disposició mental de voler-la en el cor de les persones ( Arcadi Oliveres).



Comentaris