13.- RaONS.- Mòbil C@LC 23 Raons solidàries i/o associatives en les 22 causes associatives. Cal comprometre's. Manifest del nostre compromís solidari 21. Vols ajudar-me a millorar? Cooppel.-.

 Mòbils del C@LC i de la Causa Cooppel":  

24 Raons associacionistes  i en 22 causes associatives concretes . 

"Cal comprometre's, per canviar el món"

Cooppel, és l'eina clau, la part de la teva i nostra solució.

Compartir, confiança, sentit comú, coherència, autenticitat, lleialtat i competència.

Josep Maria Ferran i Torrent forma part de la Junta Directiva de 22 associacions amb 24 raons associacionistes

Madrid, 2019  Reunió d'associacions 


Manifest del nostre compromís solidari.-

1.- Mòbil de compromís solidari científic i humanístic-cristià d'aproximació, contacte, acolliment i acompanyament al proïsme amb codi ètic i la garantia de confidencialitat.

Com construir la pau en la ment de les persones? (UNESCO).

Com assolir els ODS 2030 de les Nacions Unides el més just i necessari possible?

Com facilitar a la ciutadania local i mundial, l'accés al Disseny Universal dels Aprenentatges?

2.- Motivats des de fa més de 40 anys per la investigació acció, la pràctica reflexiva, l'aprenentatge servei i el servei comunitari en com ajudar a construir la pau en la ment de les persones, desenvolupar el seu talent i els seus dons personals, en família i en comunitat. 

3.- Principis de neutralitat i imparcialitat davant interessos econòmics, polítics o de polèmiques innecessàries, sempre a favor de la política democràtica i respectuosa en els Drets Humans i l'economia comprensiva, solidària, ecològica i sostenible.

4.- Presència i participació en l'atenció a les persones, a les seves famílies i a l'associacionisme solidari compromès en 21 entitats i en 24 raons associatives solidàries.-

AVÍSOS IMPORTANTS: 

Criteri d'implicació.- 

Es veurem obligats a deixar allí on no fem falta, no es portin a terme les activitats compartides o cooperatives que consensuem, és totalment prioritari a on ens necessiten, a la vegada tinguin interès i talent de superació.

"Totes les meves i les nostres actuacions estan dins de la Causa Cooppel per la Pau i s'hi sumem a ella de forma col·lectiva i comunitària per assolir els seus objectius (OCCXP)".

Naturalesa de les implicacions.- 

Les actuacions són de voluntariat social, amb pressupost solidari zero zero, amb cost econòmic reduït amb discreció a l'autonomia individual de dispeses personals, són en principi gratuïtes sense cap compensació econòmica.

Compromís en projectes i associacions en crisis.-

Des de 2017 s'han accentuat les actuacions en projectes o associacions en crisi explicita amb risc alt de dissolució apreciada per indicadors, o bé amb risc de desaparició.

Relació de raons associacionistes i projectes.- Amb les persones i entitats concretem l'actuació limitada consensuada. Tots seguit les 22 entitats que tenim concretat el compromís C@LC en mutu acord són:

Ni que els núvols (problemes)  tapin la muntanya sabem que podem pujar a la muntanya, dels nostres projectes solidaris, sols cal veure en la nostra ment i en el nostre cor el camí.


Tipus de naturalesa associativa.-
La naturalesa de les iniciatives , projectes i/o associacions pot ser jurídica reconeguda o no reconeguda, pot ser legítima amb publicitat administrativa o legítima moral amb publicitat general sense publicitat administrativa.

APJ vol dir associació amb personalitat jurídica sigui civil o canònica. Associació registrada oficialment.
ISPJ vol dir iniciativa sense personalitat jurídica reconeguda o registrada per la raó de publicitat en institució amb l'autoritat legal, és una associació amb acta de constitució i amb estatuts d'organització o funcionament intern amb coneixement públic. Pot ser causa, iniciativa. moviment, corrent, cercle  o agrupament. Sense registre oficial. No tenen activitat econòmica pròpia, es centren en planificar, executar accions i avaluar-les, en dur a terme observacions, estudis, formacions i investigacions. Donen suport a les persones o a altres entitats. La representació és personal a tots els efectes tant a nivell civil com canònic.
 
Les 22 entitats/associacions/iniciatives  en presència activa i solidària:

1.- APJ Ceradai, i voluntari social i lingüístic en el CNL Tarragona. Coordinadora general i representant des de 1986. Membres del Fòrum del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), associats a la UNESCO des de 2000 i presents a la Federació Catalana de voluntariat social del Camp de Tarragona i Terres d'Ebre des de 2001.

https://tarracooppel.blogspot.com/2021/04/18-l-associacio-ceradai-causa-cooppel.html

2.- APJ Centre d'estudis del Priorat (CeP).- Presidència. Soci des de la fundació 2003

https://centreestudisdelpriorat.blogspot.com/

3.- ISPJ Programa Cooppel C@M.ins. Institut Antoni de Martí i Franquès. Direcció del programa, coordinació i representant. Cooppel Institut des de 2011 i Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona, Vocalia. Des de 2017

https://tarracooppel.blogspot.com/2021/01/2-club-camins-cooppel-des-lantoni-marti.html

https://tarracooppel.blogspot.com/

4.- ISPJ Hble. des de 2004, Causa Internacional Sense Fronteres Cooppel per la Pau (Agència Drets Humans i de la Natura), Oficina Virtual Voluntària de Drets Humans i de la Natura de Catalunya-Andorra, Foment d'Oficines presencials locals. Observatori de les Xarxes Social, Atenció i Ajuda. Catalunya-Andorra- Hispanoamèrica- Europa, etc.. Presidència. Des de 2017. Agenda Pública (Ceradai) des de 1989. Secretaria General i representant.

https://dinaments.blogspot.com/

Oficina Drets Veïnals a Tarragona:

https://novaavecvergedelcarmetarragona.blogspot.com/2021/05/12-dimarts-dia-01-de-juny-les-7-hores.html

Difusor adherit i creatiu en pro de la UNESCO i de les Nacions Unides (ODS 2030), Agenda del Priorat des de 2015, Agent de Pau, en informació, orientació, mediació, negociació delegada veïnal i assessorament psicopedagògic, des de 1988 (docent, pares i mares i ciutadania en general), Parlamentari No Polític, congressista i ponent permanent en cultura de la salut, de la  justícia, de la psicopedagogia  i de l’educació per la Pau des de 1985. Membre actiu de https://www.acpj.cat/ , en coordinadores com la CET de Tarrag17.- De de finals del 2018 estic de sost-president del Centre d'Estudis de santa Maria de Vallclara de Cabacéshttps://www.vallclara.com/junta-directiva/

https://www.vallclara.com/contacte/

Posició personal i comuona des de 2017,

5.- APJ Mon veïnal de Tarragona: AVF Segle XXI, AAVV Verge del Carme. Secretaria de comunicació de la Federació veïnal i presidència en funcions de l' associació de veïns. Actiu des de 1999 i responsable directiva des de 2017.

https://novaavecvergedelcarmetarragona.blogspot.com/

https://favtarragonanordeixamplecentre.blogspot.com/

6.- ISPJ Programa mensual PriOreM PrioRaT col·laborador de ràdio Falset, representant, coordinador i realitzador. Des de 1989 a Tarragona en dues ràdios municipals. Des de 2008 a ràdio Falset fins l'actualitat.

http://www.radiofalset.cat/index.php/programes/programes-en-emissio/40-priorem-priorat

7.- APJ Federació Catalana de Voluntariat Socialvocalia present de la coordinadora del Camp de Tarragona i Terres d’Ebre. Des de 2001.

https://voluntaris.cat/

8.- APJ Ateneu de Tarragona i FAC. Vocalia d’Humanitats i Cooppel per la Pau. Soci des de 09-09-1991

https://www.ateneus.cat/

9.- APJ AESPAT. Associació d' Anàlisis Transaccional. Madrid, vocalia general. Soci des de 1993 i vocal general des de 1998. http://www.aespat.es/       http://aespat.es/#junta

10.- ISPJ Taula per la Igualtat de l'AleixarVocalia voluntària i membre del grup What's. Des de 2019. 

11.- ISPJ Multiples tasques en el món del professorat, de la pedagogia de la psicopedagogia  i de l’acció docent. Associació pedagògica i docent. Des de 1982.- Coordinació i representant puntual de les tasques.

11.0.- Prèvia: 1976-79 projecte “Això...Aleixarenc”, 1980-81 programa ALBAIN UB-Extensió Cultural CIR Madrid.

11.1.- Participació activa en els MRP. 1982-88. Escoles d’Estiu 1979-1990  Associació MRP Tarragona, Reus, Cambrils. APJ

11.2.- Subscriptor anys 80-90 de la Sociedad Española de Pedagogia (SEP), https://www.sepedagogia.es/ APJ

11.3.- Subscriptor de la “Revista de investigación y experiències didácticas: Enseñanza de las Ciencias” https://ensciencias.uab.es/  anys 80-90. APJ

11.4.- Soci de la Societat Catalana de Pedagogia filial de l’Institut d’Estudis Catalans (SCP-IEC) http://blogs.iec.cat/scp/ des de 1992, ponent en tres jornades i autor de dos articles d’investigació educativa del seu Butlletí 1993 i 1996, APJ

11.5.- Des del 1982 d'ANPE SI, actualment la secretaria acció social. Tarragona.- Simpatitzant del Grup Escènic Atenea i formació en Taller de Teatre en els anys 2000. APJ

11.6.- En 1992 i 2012?. Club de Inventores Españoles, socio Nº 1532  APJ

11.7.- Presidència d’EUREKA (Eurorecerca educativa de Constant Actualitat) de Catalunya 1991-1998. APJ

11.8.- Soci per interès docent de Creu Roja Tarragona de 1991-2005 candidat a la presidència de Tarragona i vocal (S) de Drets Humans de Catalunya (2002-2006). APJ

11.9.- Passi de temporada del Fòrum de Barcelona, 2004, amb participació activa en cinc ponències. APJ

11.10.- Membre suplent del professorat del Consejo Escolar del Estado (2002-05) participant en el seminari de “Inmigración y educación” 2003- APJ

11.11.- Soci del Club Voleibol sant Pere i sant Pau núm. 373 2002-03 APJ

11.12.- Assessor amb diploma de reconeixement honorífic sobre projectes pedagògics internacionals iberoamericans (2004-05). APJ

11.13.- Soci des de 2002 i vocal de l’ACPEAP (Associació Catalana dels Professionals de l’EAP  2003-2006. En l’actualitat es denomina ACPO (Associació Catalana dels Professionals d’Orientació) APJ

11.14.- Soci Slow Food (31-03-2004) Núm. 78450 APJ

11.15.- Participant en l’exposició internacional de Zaragoza 2008. APJ

11.16.- Membre Comitè Científic de la Revista Catalana de Pedagogia (Societat Catalana de Pedagogia- Institut d’Estudis Catalans) des de 2020. 

http://revistes.iec.cat/index.php/RCP/index 

 Grup de tasques de secretaria i vocalia. APJ

11.17.- Gestió coeditora i coredactora de la revista La Portadora del Centre d’estudis del Priorat (CeP) 2020, amb la publicació de cinc articles en la revista Núm. 4 de 2020: 1.- Un argentí descendent del Pradell de la Teixeta , 2.- La ruta de Modest Gené al Priorat, 3.- Les tres espines de la memòria històrica i 4.- Pare Fra Pere Perelló fill de Cabacés. APJ

11.18.- Professor visitant a classes de la URV sobre graus, màsters, mestre, màster de professorat de les facultats d’Educació i de Lletres en relació amb les meves tasques d’assessor EAP, Jutge de Pau i Mediador, Inventor de jocs didàctics fungibles, àgils i lleugers. Ponent de les Aules de la Gent Gran sobre la Causa Cooppel Sense Fronteres per la Pau. 2000-2018

 

PASTORAL 1999- 2024

12.- ISPJ Apostolat en l'anonimat. Agència, Institut, Observatori i Oficina  per al contacte i per l'apropament digital o/i físic amb el proïsme, C@LC. Amb acolliment i acompanyament amb el suport d'entitats i recursos. Coordinació general i impulsor.-

https://calescoltar.blogspot.com/

13.- APJ Canònica pública. Vida Creixent diocesana de Tarragona (Coordinació- presidència) 2018-2022

https://www.vidacreixent.org/

14.- APJ Canònica pública. As.CPM (associació canònica) i FeCPM (associació civil). Federació espanyola de CPM) ( Matrimoni president) 2018-2022

https://prematrimonialcpm.org/

15.- APJ Voluntari de Justícia i Pau de Barcelona, Justícia i Cristianisme. Moviment Catòlic Mundial pel Clima. (Cooperant i Animador Laudato Sí) 2012-2022

https://www.justiciaipau.org/inici

http://www.justiciaipau.org/ecoparroquies/

https://www.cristianismeijusticia.net/

https://catholicclimatemovement.global/es/

 

PROFESSIONAL DE LA JUSTÍCIA PREVIST DES DE 2007 FINS A 2024

16.- APJ Iltre. Jutge de Pau Titular 2020-24 de Cabacés.- Jutge de Pau Substitut de Cabacés 2007-2020. Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

https://www.acpj.cat/

http://cejfe.gencat.cat/ca/inici

 ALTRES.-

17.- ISPJ Cabacés acció comunitària i moviment sobre l'origen del nom del nostre poble de Cabacés dins del marc de la Llibertat d'Expressió. (Drets Humans i de la Natura) 

https://somcabaces.blogspot.com/2021/06/08-som-cabaces.html

18.- APJ  Vocalia de l'actual Junta Directiva de Drets Humans i de la Natura de la Plataforma i de l'associació PRIORitAT, entitat impulsora de la candidatura Patrimoni de la Humanitat per a la UNESCO https://prioritat.org/ Des del 21-03-21 (AGE).-

19.- APJ Assessor psicopedagògic en l'atenció en el voluntariat social del dol, 2012-2015 i soci fundador 2013  i ara voluntari en atenció telemàtica oberta en l'equip actual a la ciutadania que ho demani. Associació AIXOPLUC. Centre d’Escolta Activa de Cambrils. Associació que aten en escolta activa a persones amb dol o persones que volen parlar amb algú. De forma presencial o telemàtica.
Telèfon de contacte: 
Contacte: 687 658 675 Tel. i What's  Na Loli Domínguez Coordinadora
Assessor J.M. Ferran.

https://blocs.xtec.cat/aixoplucdeldol/

http://www.sombaixcamp.cat/entitats/cambrils/311-associacio-aixopluc-centre-d-escolta-activa-de-cambrils

https://entitats.cat/associacio-aixopluc-centre-d-escolta-activa-de-cambrils 

20.- ISPJ Impulsor de fòrums, xarxes, observatoris, atenció a les persones, cooperant a favor de les comunitats veïnals, comunitats d'aprenentatge en aprendre a aprendre sempre. Xarxes Socials Cooppel i trobades.

21.- APJ Membre de la Junta de la Comunitat de Propietaris PM 27. Primer president de la Comunitat Veïnal PM 25 i 27 en el 1988-89, després president en tres anys consecutius de la Comunitat veïnal PM 27 i sempre membre de la Junta de Propietaris i portaveu veïnal a la comunitat i al barri. Lluitarem en 1988 contra els perjudicis del Rec Major de la ciutat que ens va humitejar el pàrquing de la nostra comunitat i al final es va anul·lar per sempre.

22.- APJ. Vocal enllaç de Tarragona de la Junta de la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans per a la AGE de juliol 2021.

23.- APJ. Agenda del Priorat (Consell Comarcal del Priorat). Responsable. Impulsor cultural des de la seva fundació en el 2015. Actualment Xarxa Drets del Priorat.

 https://www.agendapriorat.cat/users/xrxes-drets-del-priorat  .


Actualitzat   140821

Comentaris