53.- Com construir la Pau en la Ment de les Persones?: COOPPEL PER LA PAU

 El lema de la UNESCO diu: Construir la Pau en la Ment de les Persones.

Nosaltres tenim el camí:

Com construir la Pau en la Ment de les Persones?: 

PLA COOPPEL PER LA PAU

El Sistèmic inclusiu incondicional Solidari (SiiS)

Passa per tres aspectes per a practicar el Disseny Universal dels Aprenentatges (DUA) i en l'Aprendre a Aprendre Sempre (AAS) i en contribuir plenament en els Objectius del Desenvolupament Sostenible ODS 2030.

Quines són les cinc condicions mínimes?

1.- La ciutadania local i mundial hem d'estar capacitats en aquesta escala de valora: primer a incloure, segon quan ens costi incloure, a comprendre i finalment a tolerar les diversitats i les diferencies, la Pau és el valor que ens ha d'unir. 

2.- La llengua vehicular d'un país s'ha de dominar i poder esdevenir creatius, parlar sense embuts i entendre-la i respectar-la. A la fi estimar-la. Les llengües són la clau de la comunicació, de la creativitat i de la cooperació.

Per això estem disponibles a les parelles i petits grups lingüístics i socials.

3.- Primer totes les persones, en cultura, en la llengua i fent país per un present ferm i mirant cap el nostre futur i la casa comú del planeta Terra

4.- Practicar reflexivament i en cohesió social des de la família el Cooppel i generar una xarxa de clubs Cooppel en família.

5.- Defensar els Drets Humans i de la Natura i sobre tot la justícia preventiva, resolutiva i restauradora en tots els àmbits de la vida social i pública: família, comunitats veïnals, voluntariat social i món professional, sense oblidar el personal.


Per exemple en 2015  Col·legi Oficial de Metges de Tarragona
Amb el logo  SiiS dels colors olímpics, neurocientífics i ecològics de la Pau


Comentaris