68.- PLA GENERAL COOPPEL, PROGRAMES, PROJECTES, TÀCTIQUES I OPERACIONS AL FINAL RESULTATS.-

 PLA GENERAL COOPPEL, PROGRAMES, PROJECTES, TÀCTIQUES, OPERACIONS I AL FINAL ELS RESULTATS.-

1.- Pla general: Causa Internacional Cooppel per la Pau               (+COMeNT)))...

         Tesi Causa Cooppel per la Pau:

Com construir la pau en la ment de les persones (UNESCO) en un tracte entre iguals, de cara els ODS 2030 (Nacions Unides)  en el marc del dret de les oportunitats del Disseny Universal dels Aprenentatges (DUA):

1.- Construir un marc teòric i un sistèmic pragmàtic, actiu, reflexiu i teòric: 

          "Tenim el talent del càlcul mental de les decisions i com funciona la nostra ment a la fi de facilitar més competències creatives, comunicatives i cooperatius en la conversa en una mateixa persona (intrapersonal), entre dues o més persones, la capacitat de negociació i de l'acció mediadora empoderant de la negociació entre les persones per a resoldre les seevs diferències, unir els seus prpòsits amb respecte, comprensió i al menys tolerància".  

- Decisiologia CoMentalista 

- Talents Oasis Cooppel

2.-  Créixer en la CRD personalitzadora: Competències Recurrents Disponibles en qualsevol moment de la nostra vida per afrontar problemes reals a nivell personal i en col·lectivitat. El que ara es suport motivacional intensiu, passar per suport addicional per arribar a ser suport universal. "El que som capaços de fer en qualsevol moment gràcies a la preparació, l'entrenament i l'aprendre a aprendre sempre"

3.- Territori implicat de moment:

Tarragona ciutat (1989-2022) , El Priorat (1989-2022) i el Principat d'Andorra (2017-2022)

2.- Quatre programes d'aproximació a les persones des del voluntariat social i aprenentatge servei en aspiració d'investigació educativa per aconseguir com a suport Cooppel universal el que és ara un suport intensiu i addicional.

Segons el tipus de persones: estratègies d'aproximació, de contacte, d'acolliment i d'acompanyament.

En les dos variants presencial i telemàtica.

1.- Cooppel PeRSONES.- Atenció directa a les persones adultes

2.- Cooppel RaONS: Cooperació en les raons associatives.- Atenció directa a les 24 associacions o entitats amb raons associatives organitzadores de les necessitats socials de la junta directiva

3.- Cooppel Pares i Mares. 

Atenció a pares i mares.- Atenció directa als pares i a les mares i a les seves famílies amb menors d'edat. Anem per a tres centenars de famílies, hem d'arribar a les mil.

4.- Cooppel Expert.

Atenció a persones expertes en actiud d'investigació en estratègies suport tècnic holístic educatiu relacional.(ESTHER). Aconseguir el seu permis en donar el seu suport moral i la seva opinió a la Causa Cooppel i a les seves investigacions.

3.- Quatre projectes en la construcció Mental de la Pau en les Persones:

1.- Cooppel AMèN:

Acció Mediadora en l'empoderament obert de la Negociació en les persones. En el món veïnal, cultural, voluntariat social, educatiu. 

2.- Cooppel C@LC:

Conversa d'aproximació al proïsme. Conversa que s'orienta a generar dilemes en narratives afectives, experimentar emocions  i centrades en les actituds. Valors: Altruïsme, filantropisme, apostolat, solidaritat, etc. 

3.- Cooppel C@M.ins:   

Cooppel Antoni Martí institut. Clubs de suport als pares i a les mares i a les seves famílies amb menors d'edat per a l'èxit escolar.  Indret: Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. En horari PAT i en extraescolars.

4.- Cooppel SoM PoNTS

Cooppel locals, comarcals o territorials. Persones orientades en les necessitats de Transformació Social (PoNTS) en la recerca de solucions o millores (SoM) a partir de la identitat, pertinença i la participació amb suports òptims motivacionals.

 

En marxa SoM Tarragona, SoM Priorat i ben aviat SoM Andorra.


4.- Quatre tàctiques i operacions:


1.- Cooppel OaSIS : Observar, analitzar, planificar, actuar, avaluar. Què hem creat junts. Posicionament. Identificar talents de persones (TaLENTS).

Tasques observadores i d'estudi-acció comentalista. Activitat observadora i analista.

 2.- Cooppel DiTS:  Decisions internes de transformació senso-neruronal  ( PASS- FiLS). Tasques de concentració mental en el silenci, en la ruptura mental del silenci i en la lectura senso-neuronal de l'activitat mental i més especialment constructora de perfils, patrons i estils pacifistes. Activitat intrapersonal.

3.- Cooppel Decisiol:  Com decidir de forma compartida i consensuada. Decisions permeses i consensuades. Decisiologia. Tasques de disseny i enginy d'algorimes mentals a partir de dilemes en les decisions personals i interpersonals. Activitat mental i de conversa comentalista, espiritual i en el sentit comú vital de les persones.


4.- Cooppel PeDM: Posicionament teòric de l'entrenament de les Decisions per Mapes Mentals. Paradigme teòric-pràctic a partir del model teòric de les ciències de l'educació i de les psicologies, les de les jurídiques i les de la salut i de les socials.

.

5.- Organització de la Causa Cooppel per la Pau:

1.- Observatori dels aprenentatges, anàlisi de dades, interpretació i intervenció. OASiS

Blogs. Espais. Xarxes Socials. Premsa digital, etc.

2.- Oficina virtual, agenciar solucions. Central Internacional Agenciadora.

Contactar i contestar i atendre per What's i per Meet.

3.- Institut Cooppel per a la cooperació ciutadana d'estudis superiors, de comunicació, de creativitat, d'investigació-acció i aprenentatges servei segons projectes personalitzats.

Convenis amb la universitat d'aprenentatge servei.

Tallers, cursos, trobades, etc.

Redacció informe TESIS Causa Cooppel per la Pau.


4.- Federació Cooppel de clubs, equips, grups i de persones

Registrar clubs, permisos i llicències

Comissió de convivència i resolució de conflictes.

Accions de protecció i de seguretat

    Garantia de Qualitat Cooppel 

 


A partir de sols dues persones ja podem trobar la plenitud social per a començar

Comentaris