72.- VALORS Honoris Causa Cooppel per la Pau,

 Honorable, Honoris i Il·lustre com a garantia i credibilitat. Reputació.

Impulsor de la Tesi Doctor Honoris Causa Internacional Cooppel per la Pau.

2004- Reconeixement honorífic iberoamericà a Lima "El Perú". HEI y DHC. Direcció pedagògic 2004-05

2012- Suport a la sala de Graus del Campus Catalunya a la tesi Cooppel per la Pau pel Doctor Arcadi Oliveras (RIP). Enguany X aniversari.

2024- Primer informe oficial  TDHCI Cooppel        

De cara als ODS 2030.-

                   A.- Valors Cooppel:

- Com construir la Pau en la Ment de les Persones

- Estratègies de Suport Tècnic Holístic Educatiu Relacional (ESTHER). Sistèmic. Solidaritat. Enfocament Mental i Relacional

Cooperació, comunicació i creativitat

Observació i escolta activa, anàlisi, interpretació i intervenció ( Saber intervenir i Saber Aprendre a Organitzar-se)

- Disseny Universal dels Aprenentatges (DUA)

- Aprendre a Aprendre Sempre en tot lloc i per tota la vida

- Honorable Causa ( disponibilitat, actituds, motius, mòbils en donació de forma gratuïta i generosa) i Honoris Cooppel ( beneficis, efectes mentals, impacte entorn i altres resultats constatables en pro de la convivència, la seguretat, l'èxit personal i col·lectiu i pels  Drets Humans)

- Decisiologia CoMentalista Cooppel (nova aportació conceptual i pragmàtica en el camp de l'educació, de la salut i de la justicia. Pedagogia Investigació-Acció Solidària.


_________B.- Identitat personal i col·lectiva

en l'experiència professional i de voluntariat social per  competencies en jocs de rols i d'estratègia  :

- Mediador, llicenciat en grau de Ciències Religioses (2015) i Màster en Història de les Religions (2006). Negociació ciutadana i diàleg cívic. Assessorament espiritual.

- Mestre alfabetitzador sergent escala regimental d'infanteria SM Obligatori. Inventor del sistema ALBAIN 1980-81, Alfabetització Bàsica Inicial. 

- Professor en psicologia i pedagogia, professor especialista en orientació educativa i assessor psicopedagògic EAP de la ZER del Baix Camp i del Tarragonès B. 1998-2016 Professor emèrit i honorari col·laborador voluntari programa Cooppel a l'institut (Dep Edu- Gen Cat) 2017-2022

- Professional de la justíca: 

Jutge Titular del Jutjat de Pau de Cabacés (El Priorat) (2020-22). J.P. Suplent 2007-2020 Mediació veïnal en convivència i en seguretat de Tarragona. 2000-2022.

- Investigador-acció en educació, estratègies de suport tècnic educatiu relacional sistèmic. 1976 "Això...Aleixarenc", 1980-81 "ALBAIN", 1985-2022 projectes, formació de formadors ICE's i ponent en congressos i jornades a Barcelona, Zaragoza, sant Cugat, etc.

- Delegat de Prevenció, Seguretat i Riscos Laborals en el camp docent públic. Procés constitutiu, formació i exercici acreditat. 1995-2017.- 


26 de març de 2022, darrera intervenció pública a l'església de sant Joan de Tarragona, presentant el concert Cooppel per la Pau, inici del nou full de ruta 2022.

Comentaris