137.- Formarem part del grup del protocol per a prevenir l'assetjament entre entitats federades a la FAC.-

Causa Cooppel per la Pau
Principis de cara a prevenir actuacions a les entitats sobre assetjament i altres accions ilícites

ATENEU DE TARRAGONA

             Entitat federada a la FAC

Presentació.- 

Fa uns mesos hem començat la preparació per un "Protocol marc davant l'assetjament sexual i per raó de sexe". Es planteja com un marc d’intervenció mínim i conjunt per a totes les entitats que formen part de la Federació.

1.- FORMAREM PART DEL GRUP D'ENTITATS FEDERADES DE TREBALL SOBRE EL PROTOCOL.- 

Per tal d'iniciar la primera fase, s'ha de formar un grup de treball amb diferents entitats federades i amb persones compromeses i interessades en la creació d'aquest. Per això us demanem, si voleu formar-ne part.

Potser qualsevol persona associada de la vostra entitat, però amb consciència i sensibilitat sobre de les violències masclistes i les desigualtats que poden rebre les dones i el col·lectiu LGTBIQ.

2.- ASSISTIREM A LES TRES SESSIONS TELEMÀTIQUES

Només necessitem el compromís d'assistència a les tres sessions de treball en línia amb l'associació que s'encarrega de fer el protocol, que seran convocades durant els pròxims mesos, la primera sería durant aquest mes de juliol -si és possible coordinar-ho- o en setembre, i en la qual, es trien les dates de les altres dues sessions restants.

Hem pensat en vosaltres, ja que en algun moment heu demostrat interès per fer un protocol o aplicar mesures d'igualtat a la vostra entitat. Espero que sigui del vostre interès formar part d'aquesta iniciativa.

3.- LA IMPLICACIÓ DEL PROTOCOL ESTÀ OBERT A LA JUNTA DIRECTIVA I A TOTA L'ASSOCIACIÓ.- 


En principi Ferran i si vol participar més socis i sòcies, participarà en les tres sessions.

Després el protocol tindrà un procés d'elaboració, s'ha de fer públic i s'ha d'aprovar si procedeix a la Junta Directiva.


Mòbil.- 

Ferran considera aquesta oportunitat per a millorar la competència preventiva en l'Ateneu i com a investigació-acció en l'aprenentatge servei disponible (ASD) a altres entitats com la FCVS, la FAV Segle XXI de Tarragona i com a professor jubilat col·laborador de l'institut Martí Franquès i impulsor del pla Causa Cooppel per la Pau 2030.



Comentaris